Tweet van Lefevere zorgt ervoor dat 'meppende' Grivko uit koers wordt gezet in Dubai: "Enige juiste beslissing"

Redactie
| 0 reacties
Tweet van Lefevere zorgt ervoor dat 'meppende' Grivko uit koers wordt gezet in Dubai: "Enige juiste beslissing"

Teammanager Patrick Lefevere van Quick-Step Floors bond de kat de bel aan op Twitter over het incident tussen Andrei Grivko en Marcel Kittel in de Ronde van Dubai. De Duitse sprinter kreeg een slag van de renner uit Oekraïne, die na de koers door de jury uit de wedstrijd werd gezet.

"Marcel kreeg een slag van een Astana-renner", schreef hij, "ik hoop dat de president van de jury zijn verantwoordelijkheid neemt." In de wedstrijd zelf was het moeilijk om een verdict te vellen, er waren ook geen beelden van het incident. De jury besliste na afloop, na overleg met verschillende betrokkenen, en zette de renner vervolgens uit koers. "De enige juiste beslissing", aldus Lefevere. "Als je op iemand zijn gezicht slaat, moet je ook de gevolgen daarvan dragen."

Kopman Marcel Kittel ziet de renner van Astana graag zes maanden geschorst. "Marcel heeft dat gezegd in het heetst van de strijd na de koers", nuanceerde de Belgische manager. "Het is aan de UCI om een beslissing te nemen over eventuele maatregelen. Wat ik zelf vind? Tja, ik ben geen objectieve partij in deze kwestie als teammanager, maar twee weken schorsing zou geen kwaad kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties