"Wou acht jaar geleden startplaats al wijzigen, maar wou eerst finale aanpakken"

Redactie
| 27 reacties
"Wou acht jaar geleden startplaats al wijzigen, maar wou eerst finale aanpakken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wouter Vandenhaute organiseert voor de achtste keer Flanders Classics en dus ook Vlaanderens mooiste: de Ronde. Hij vertelde op de persvoorstelling dat hij al langer overwoog om het parcours te veranderen.

"Dit jaar moeten we het stellen zonder het icoon Fabian Cancellara en neemt ook Tom Boonen afscheid van de wielersport na Parijs-Roubaix", zei Flanders Classics organisator Wouter Vandenhaute op de officiële voorstelling van het pakketje voorjaarsklassiekers. "De Scheldeprijs start in Mol als eerbetoon aan Boonen. De start van ons kroonjuweel, de Ronde van Vlaanderen, ligt dan weer voor het eerst in Antwerpen, op dezelfde locatie als de start van de Tourrit."

"Ik was eigenlijk al acht jaar geleden van plan de startsite te wijzigen, maar wou eerst de finale aanpakken. De aanloopzone naar de Vlaamse Ardennen zal voor drie jaar vastliggen. Het zal een volksfeest worden van Antwerpen tot in Oudenaarde. Bovendien betrekken we ook weer de Muur van Geraardsbergen in de 101ste Ronde van Vlaanderen", klinkt het bij Vandenhaute.

"We blijven met Flanders Classics verdere horizonten afzoeken naar vernieuwing in de wielersport en dat lukt ons tot op heden heel aardig. In 2016 hebben we ook al veel ingezet op het vrouwenwielrennen en ook die ingeslagen weg gaan we blijven bewandelen", besluit de organisator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties