Coquard wint ingekorte slotetappe in Ronde van Valencia, Keisse strandt in het zicht van de finish

Redactie
| 0 reacties
Coquard wint ingekorte slotetappe in Ronde van Valencia, Keisse strandt in het zicht van de finish

Bryan Coquard heeft de ingekorte slotetappe in de Ronde van Valencia gewonnen. De Fransman sprintte na 51,2 km in Valencia naar de zege voor zijn landgenoot Nacer Bouhanni en de Nederlander Coen Vermeltfoort. Onze landgenoot Yves Lampaert werd vierde. Quintana is eindwinnaar.

BIljo Keisse, bijna de hele koers in de aanval, eindigde op een vijfde stek nadat hij op zo'n 200 meter voor de finish werd ingelopen. Van het aanstormende peloton vlogen enkel Bryan Coquard, Nacer Bouhainni, Coen Vermeltfoort en onze landgenoot Yves Lampaert de stervende Iljo Keisse nog voorbij. Nairo Quintana is eindwinnaar.

De slotetappe in de Ronde van Valencia werd omwille van de hevige wind, de start kon niet gegeven worden omdat het te gevaarlijk was, nadars bleven bijvoorbeeld niet recht staan, ingekort met 80 kilometer en verplaatst naar 13u15. 51,2 kilometer slechts op de teller dus, een criterium en dat zinde Sep Vanmarcke en Iljo Keisse wel. Ze trokken in de aanval, maar terwijl Vanmarcke besloot om zich al snel weer te laten inzakken, stoomde Keisse verder door. Veel voorsprong kreeg hij nooit, maximaal een halve minuut, maar toch gaf hij niet af.

Op zo'n 20 km van het eind maakte MIchal Kwiatkowki de sprong naar voren en het duo begon aan een koppeltijdrit. Op 8 km van het eind, nog één plaatselijke ronde dus, telden ze nog 21 seconden voorsprong op het peloton waar Movistar, voor leider Quintana, besloot om dan toch een tandje bij te steken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant
27/10/2019 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties