Diego Ulissi wint GP aan de Etruskische kust

Redactie
| 0 reacties
Diego Ulissi wint GP aan de Etruskische kust

Diego Ulissi (UAE Abu Dhabi) heeft in zijn eerste wedstrijd op Italiaanse bodem al meteen raak geschoten. De Italiaan won de GP Costa degli Etruschi.

De Italiaanse openingsklassieker werd gekleurd door tal van aanvalspogingen in de beginfase en het duurde uiteindelijk anderhalf uur vooraleer een groep van vijf erin slaagde weg te rijden uit het peloton. Andrea Cacciotti (Unieuro), Enrico Salvador (Tirol Cycling Team), Daniel Lehner (Team Felbermayr), Davide Pacchiardo (GM Europa Ovini) en Niccolò Salvietti (Sangemini-MG).

Op de eerste beklimming van de Torre Segalari besloten Cacciotti en Pacchiardo hun medevluchters achter te laten toen de bonus onder de drie minuten was gezakt. In het peloton was het UAE Abu Dhabi dat het commando nam en kopman Ulissi legde zijn troeven op tafel aan de voet van de tweede beklimming van de Torre Segalari en snelde naar de vluchters. Op de top telde de Italiaan 18 seconden voorsprong en in de negen kilometer tot de finish stond hij die niet meer af en boekte hij zijn eerste zege in het nieuwe seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties