Dominante Van der Poel heerst ook in Hoogstraten: "20 seizoensoverwinningen binnen bereik"

Redactie
| 24 reacties
Dominante Van der Poel heerst ook in Hoogstraten: "20 seizoensoverwinningen binnen bereik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel was vandaag opnieuw de sterkste in de Superprestige in Hoogstraten. De Nederlander heeft de eindzege in dit klassement nu voor het grijpen.

"Het was een spannende cross, met alweer een lastig parcours", vertelde Van der Poel na zijn zege. "In de voorlaatste ronde had ik niet eens door dat ik een gat had geslagen. Pas toen iemand in het publiek iets riep, keek ik achterom en zag ik de kloof. Op zo'n moment moet je doorduwen natuurlijk."

"Ik had gezegd dat ik nog een mooi seizoenseinde wou", sprak de Nederlander. "Wel, die 20 overwinningen komen nu echt wel binnen bereik. Ik ben blij dat ik vandaag getoond heb dat ik ook op zo'n parcours kan winnen, niet alleen in snelle of technische crossen, en dat ik nog steeds de goede vorm te pakken heb."

Als Van der Poel volgende week in Middelkerke in de top vijf eindigt, schrijft hij de Superprestige op zijn naam. "Het ziet er mooi uit, al weet je natuurlijk nooit. Als ik volgende week wat pech heb... Het klassement ligt maar vast als je over de streep rijdt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties