Tony Gallopin wint tijdrit in Ster van Bessèges, jonge Fransman zegeviert in eindklassement

Redactie
| 0 reacties
Tony Gallopin wint tijdrit in Ster van Bessèges, jonge Fransman zegeviert in eindklassement

Tony Gallopin (Lotto-Soudal) heeft de slottijdrit in de Ster van Bessèges gewonnen. Liliane Calmejane is de winnaar van het eindklasseemtn.

Tony Gallopin (Lotto-Soudal) heeft de slottijdrit in de Ster van Bessèges gewonnen. De Fransman legde het parcours van 11,9 kilometer in Alès af in 17:05, goed voor een gemiddelde van 41,795 km/uur. Liliane Calmejane (Direct Energie) finishte als tweede op 13 seconden, Pierre Latour werd derde op 17 seconden. Met Olivier Pardini (zesde) en Kevyn Ista (achste) eindigden nog twee Belgen in de top tien. Het eindklassement gaat naar Calmejane, die vrijdag de koninginnenrit won.

De jonge Fransman hield evenwel stand en houdt uiteindelijk vijf seconden voorsprong over op zijn landgenoot die voor het derde jaar op rij vrede moet nemen met een tweede plaats in het eindklassement. Mads Würtz Schmidt (Katusha) vervolledigt het eindpodium. In dat eindklassement staat met Maxime Vantomme (WB Veranclassic Aqua Protect) één Belg in de top tien met een achtste plaats, op 1:18 van Calmejane.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties