Wat een weekend voor Van der Poel: na Lille wint de Nederlander ook in Hoogstraten!

Redactie
| 25 reacties
Wat een weekend voor Van der Poel: na Lille wint de Nederlander ook in Hoogstraten!
Foto: © photonews

En of Mathieu van der Poel het verloren wereldkampioenschap heeft verteerd. Na de zege in Oostmalle was het dit weekend twee keer prijs in Lille en Hoogstraten.

Wat een topweekend is het geworden voor Mathieu van der Poel. Na de knappe overwinning gisteren in Lille, toonde de Nederlander zich ook vandaag de sterkste in de Superprestige in Hoogstraten. Nummer 19 al voor Van der Poel dit seizoen, die verder uitloopt in het klassement. Wout van Aert en Kevin Pauwels vervolledigden het podium.

In de voorlaatste ronde besliste Van der Poel dat het welletjes was geweest. Hij sloeg meteen een grote kloof. Van Aert en Pauwels bogen nederig het hoofd. De overwinning van Van der Poel, die een gouden zaak doet in de Superprestige, kwam nooit meer in gevaar. Als hij volgende week in Middelkerke in de top vijf eindigt, is de Superprestige dit jaar voor Van der Poel.

Van der Poel heeft nu zes van de zeven wedstrijden gewonnen in de Superprestige, enkel in Francorchamps moest hij Van Aert voor zich dulden. Hij telt nu 104 punten, vijf meer dan Van Aert met enkel nog de slotmanche volgende week in Middelkerke op het programma. Laurens Sweeck bezet de derde stek met 79 punten, acht meer dan Pauwels die vierde staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties