Lotto-renner gelooft in z'n kansen in het voorjaar: "Maar het zal moeilijk worden om Peter en Greg te verslaan"

Redactie
| 1 reacties
Lotto-renner gelooft in z'n kansen in het voorjaar: "Maar het zal moeilijk worden om Peter en Greg te verslaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tony Gallopin wil dit jaar zijn geluk beproeven in de Vlaamse klassiekers. De renner van Lotto Soudal koos de voorbije seizoenen ervoor om te pieken in de heuvelklassiekers, maar wil het dit jaar anders aanpakken.

Gallopin wil het in 2017 dus over een andere boeg gooien. "Afgelopen jaar was ik tijdens de Ardennenklassiekers ziek. Ik realiseerde mij toen dat ik de Vlaamse wedstrijden miste. Daarom heb ik besloten om terug te gaan en mij daar weer op te richten. Vooral omdat ik denk dat ik daar meer kansen heb", zegt de Fransman in La Dernière Heure.

"Ik heb het gevoel dat het in de Ardennen voor mij altijd moeilijk zal zijn om te winnen tegen de beste punchers van het peloton. De Vlaamse wedstrijden zijn meer open. Natuurlijk zal het op papier moeilijk worden om Peter Sagan en Greg Van Avermaet te verslaan. Maar in de Vlaamse wedstrijden zijn er meer verrassingen, is er meer beweging en komt er meer tactiek bij kijken. Sagan en Greg zijn nu de beste renners, maar toen Tom Boonen en Fabian Cancellara domineerden, wonnen zij ook niet elk jaar de topklassiekers. Je moet erin geloven en je bent zeker niet op voorhand verslagen", aldus Gallopin.

Ma

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties