Laatste manche Superprestige in Middelkerke: Van der Poel kan eindzege nog moeilijk mislopen

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Laatste manche Superprestige in Middelkerke: Van der Poel kan eindzege nog moeilijk mislopen
Foto: © photonews

Vandaag vormt Middelkerke het decor voor de achtste en allerlaatste manche van de Superprestige. De eindzege kan Mathieu van der Poel bijna niet meer ontsnappen.

Met vijf punten voorsprong op zijn voornaamste concurrent Wout van Aert, moet er in het zand van Middelkerke al veel gebeuren om Mathieu van der Poel van de eindzege in de Superprestige te houden. Er wordt immers maar één punt verschil per positie aangerekend. Van der Poel zou dus al naast de top-5 moeten vallen om de bloemen nog te mislopen.

De Nederlander won zes van de zeven vorige Superprestige-manches. Alleen op het F1-circuit van Francorchamps kon Wout van Aert hem verslaan. Van der Poel eindigde in Spa wel nog tweede, waardoor Van Aert nauwelijks terrein goed kon maken in de tussenstand van dit regelmatigheidscriterium.

Het volledige podium lijkt overigens al vast te leggen. Zonder pech mag Laurens Sweeck, die in het begin van het seizoen vaak derde werd na de Grote Twee, mee op het podium. De achterstand van Kevin Pauwels lijkt te groot.

Superpestige-stand

1.Mathieu van der Poel (Ned)104 ptn
2.Wout van Aert99
3.Laurens Sweeck80
4.Kevin Pauwels71
5.Jens Adams66
6.Toon Aerts59
7.Klaas Vantornout57
8.Tom Meeusen50
9.David van der Poel (Ned)45
10.Tim Merlier31
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties