Organisator Superprestige onderstreept hoe belangrijk Van Aert en Van der Poel zijn: "Maar zelfs met hen zijn er tien procent minder toeschouwers"

Redactie
| 15 reacties
Organisator Superprestige onderstreept hoe belangrijk Van Aert en Van der Poel zijn: "Maar zelfs met hen zijn er tien procent minder toeschouwers"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Superprestige zit er na de cross van deze namiddag in Middelkerke op. Organisator Kurt Vanneste blikt terug op het dominante jaar van Wout van Aert en Mathieu van der Poel en het overaanbod aan tv-crossen.

"Nu VTM op de kar is gesprongen, kan je spreken van een overaanbod op televisie", zegt Kurt Vanneste in Het Nieuwsblad. "En dat heeft impact. Als de trainer van Wout van Aert zegt dat hij en Mathieu zich kapot rijden, dan is dat ook te wijten aan het hoge aantal tv-crossen. Anderzijds juich ik de inspanningen van Telenet toe. De manier waarop ze de wedstrijden in beeld brengen, is top. Vanaf volgend seizoen zijn ze ook de titelsponsor van de Superprestige."

Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren het voorbije seizoen ontegensprekelijk de twee belangrijkste renners. "Ze zijn heel belangrijk en ik hoop dat ze nog heel lang blijven", zegt Vanneste. "Maar ook met Wout en Mathieu is er een terugval van publiek. Ik schat dat er tien procent minder toeschouwers zijn. Neen, het verontrust mij niet. Vorig jaar was uitzonderlijk met de afscheidstournee van Nys. Tegelijk verwijs ik naar het overaanbod van wedstrijden als reden voor de terugval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties