Pauwels over het rijden voor een Afrikaans team: "Dat was een extra motivatie om voor deze ploeg te rijden"

Redactie
| 0 reacties
Pauwels over het rijden voor een Afrikaans team: "Dat was een extra motivatie om voor deze ploeg te rijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels rijdt nu al enkele jaren in dienst van de Afrikaanse WorldTour-formatie Team Dimension Data. "Het is hier een samenvloeiing van culturen", klinkt het bij de renner uit het Antwerpse Edegem.

"Bij een Zuid-Afrikaanse ploeg rijden is heel verrijkend", laat Pauwels weten bij Sporza. "Het valt op dat de Afrikaanse renners heel weinig stress hebben. Ze hebben minder besef van tijd, waardoor ze iets nonchalanter lijken. Maar dat is tegelijkertijd een sterkte voor hen, omdat ze zich minder zorgen maken dan wij."

Pauwels leert zijn ploegmaats uiteraard steeds beter kennen. Zo lag hij tijdens de Ronde van Valencia met een Rwandees op de kamer. "Ik leer ze ieder jaar beter en beter kennen. In Valencia heb ik de kamer gedeeld met Adrien Niyonshuti, een renner uit Rwanda."

Culturele aspect

"Hij is moslim en moet een aantal keer per dag bidden. Dimension Data is een samenvloeiing van culturen. En dat maakt het net zo leuk. Dat culturele aspect was ook een extra motivatie om voor deze ploeg te rijden", besluit onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties