Ploegleider van Pantani toen hij dubbel pakte: "Combinatie Giro en Tour zou Quintana kunnen lukken"

Redactie
| 0 reacties
Ploegleider van Pantani toen hij dubbel pakte: "Combinatie Giro en Tour zou Quintana kunnen lukken"

Nairo Quintana wil dit jaar proberen om zowel de Giro als de Tour op zijn naam te schrijven. Dat is sinds 1998 niet meer gelukt, toen Marco Pantani beide rondes won, met Giuseppe Martinelli in de ploegleiderswagen.

"Het is momenteel heel moeilijk om de dubbel winnen", zei Martinelli, tegenwoordig ploegleider bij Astana, in Velonews. "Ook al denk ik dat als iémand het kan, het Quintana is, aangezien hij erg intelligent en efficiënt koerst. Als hij een aanval plaatst, doet hij dat zonder al te veel energie te verspillen. Het zou hem kunnen lukken, maar het wordt lastig. Heel lastig."

"Marco Pantani had veel geluk. Hij won de Giro op een enigszins makkelijke manier. Zijn enige rivaal was Tinkov. Daarna ging hij naar de Tour om gewoon te kijken wat er mogelijk zou zijn, zonder de druk om voor een resultaat te gaan", herinnert Martinelli zich. "In de Giro moet je dit jaar heel veel afzien om te winnen, omdat het parcours erg zwaar is. Er zijn bovendien enkele serieuze concurrenten. Quintana moet hopen dat de Tour rustig begint. Dat is ook de manier waarop Marco uiteindelijk de dubbel kon pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties