Van Aert ziet af sinds WK: "Zolang Mathieu op dit niveau rijdt, zal het moeilijk worden"

Redactie
| 22 reacties
Van Aert ziet af sinds WK: "Zolang Mathieu op dit niveau rijdt, zal het moeilijk worden"

Wout Van Aert moest vandaag opnieuw toekijken hoe Mathieu van der Poel met de zege aan de haal ging. De wereldkampioen gaf na de cross toe dat het moeilijk is om zichzelf nog te motiveren na het WK.

Van Aert hield een halve wedstrijd gelijke tred, maar moest daarna van der Poel laten gaan. "Beter tweede dan helemaal nergens zijn", liet Van Aert achteraf weten. Mathieu was gewoon beter. In het tweede deel van de koers was het op bij mij. Ik heb nooit geloofd dat ik vandaag kon winnen."

Van der Poel heeft het eindklassement in de Superprestige beet, maar Van Aert heeft de meeste prijzen beet. "Een troost? Ik moet niet getroost worden. Ik wist dat het moeilijk zou worden. Maar zijn zege is dik verdiend. 7 keer winnen op 8 crossen in de Superprestige, dat is bijna uniek.

Mentaal moeilijk

De wereldkampioen heeft het moeilijk de weken na het WK. Er lijkt sprake te zijn van wat decompressie. "Ik ben aan het afzien sinds het WK. Mentaal is het moeilijk om hard te blijven trainen en dan gaat de conditie wat achteruit. Maar zolang Mathieu op dit niveau rijdt, zal het moeilijk worden", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties