Van der Poel is één-op-één bijna altijd de sterkste: "Ik durf meer risico's nemen en kan technisch het verschil maken"

Redactie
| 23 reacties
Van der Poel is één-op-één bijna altijd de sterkste: "Ik durf meer risico's nemen en kan technisch het verschil maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Wout van Aert duelleren komend weekend voor het laatst in de klassementscrossen. De Nederlander nam dit seizoen vaak de bovenhand tegen zijn Vlaamse rivaal als ze met twee naar de meet gingen.

Mathieu van der Poel troefde Wout van Aert meestal af als ze met twee de laatste rechte lijn ingingen. "100% is me verteld", zegt Mathieu van der Poel in Het Laatste Nieuws. "Of ik daarin venijniger ben dan Wout? Vinniger, denk ik. Explosiever. Ik durf meer risico's nemen. En technisch kan ik af en toe het verschil maken."

Waarnemers begrijpen niet dat Van der Poel geen persoonlijke trainer heeft. Maar zijn trainingsarbeid wordt onderschat. "Ik ben heel serieus wanneer het moet", zegt de Nederlander. "Maar ik probeer altijd plezier te hebben in wat ik doe. Zonder trainer, ja. Als ik vandaag zin heb om vier uur te rijden, dan wil ik niet thuiszitten omdat dat nu eenmaal in het schema staat. Ik wil ook naar een verkeersbord kunnen sprinten als ik dat leuk vind, zonder naar mijn hartslagmeter te moeten kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties