Wereldkampioen Wout Van Aert ziet sterke Mathieu van der Poel zegevieren in Middelkerke

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Wereldkampioen Wout Van Aert ziet sterke Mathieu van der Poel zegevieren in Middelkerke
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft ook in Middelkerke laten zien dat hij in uitstekende doen is. Wout Van Aert hield tot halverwege de cross gelijke tred, maar moest de Nederlander daarna laten gaan.

Van Aert kende een prima start en was net als van der Poel goed weg. Het was de Nederlander die na twee ronden wel een kleine bonus had op zijn grote rivaal. Van Aert liet zich echter niet kennen en reed het gaatje van enkele seconden dicht. Daarachter gingen Corné van Kessel en Gianni Vermeersch in de achtervolging.

De twee tenoren maakten er vooraan een strijd met twee van en namen om de beurt de kop. Daarachter was Lars van der Haar op een diefje naar de derde plaats opgerukt. Van der Poel kreeg dan toch opnieuw een kleine bonus op Van Aert, die het moeilijker kreeg.

Van der Poel wint

De voorsprong werd telkens iets groter en van der Poel kon met een voorgift van 13 seconden de laatste ronde induiken. Van Aert kwam er niet meer bij en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Laurens Sweeck bleef Lars van der Haar voor in de strijd om de derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties