Ervaren Valverde schiet vijfde keer raak na indrukwekkende solo: "Dit is de mooiste zege die ik hier ooit geboekt heb"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Ervaren Valverde schiet vijfde keer raak na indrukwekkende solo: "Dit is de mooiste zege die ik hier ooit geboekt heb"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alejandro schreef zaterdag voor de vijfde keer in zijn carrière de Ronde van Murcia op zijn naam. Van de vijf keer was deze zege misschien wel de meest bijzondere, want Valverde lukte een solo van maar liefst 70 kilometer.

"Het was een erg harde koers met al die tegenwind", bekent Valverde. "Toen ik aanviel, had ik gehoopt dat er iemand mee zou gaan. Maar uiteindelijk was ik alleen en zei ik tegen mezelf: 'ik blijf gaan in de afdaling en als ze mij grijpen, kan ik mogelijk winnen in de sprint. En als ze mij niet pakken, dan win ik'."

Het was nog 70 kilometer tot aan de meet, maar de Movistar-renner waagde zijn kans. "Ik moest het gewoon proberen, ook al was het nog erg ver tot aan de finish. Maar ik heb mijn kans gegrepen en het is gelukt. Het is altijd speciaal om in je thuisomgeving te winnen. Dit is de mooiste zege die ik hier ooit geboekt heb."

2017 uitstekend gestart

Het seizoen is dus uitstekend begonnen voor Valverde en zijn ploeg Movistar. "Na de overwinning van Quintana in Valencia ziet het er veelbelovend uit voor het komende seizoen. Nu zal ik even rusten en woensdag start ik in de Ruta del Sol. Daar zal ik proberen verder te gaan op mijn elan", besluit Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties