Meersman reageert voor het eerst sinds zijn gedwongen afscheid: "Geen seconde getwijfeld, maar heb het toch lastig"

Redactie
| 9 reacties
Meersman reageert voor het eerst sinds zijn gedwongen afscheid: "Geen seconde getwijfeld, maar heb het toch lastig"

Gianni Meersman begon aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière bij de Franse ploeg Fortuneo-Vital Concept, tot hij eind december vernam dat hartritmestoornissen een acuut gevaar voor zijn gezondheid vormden. De 31-jarige sprinter zette noodgedwongen een punt achter z'n carrière.

"De eerste twee à drie weken kon ik eigenlijk redelijk makkelijk omgaan met mijn beslissing. Maar de voorbije dagen heb ik het toch lastiger", zei Gianni Meersman in Sportweekend. "De meeste van mijn wielervrienden vertoeven nu in het buitenland en het doet wel pijn om al hun foto's te zien. Normaal moest ik op 10 januari vertrekken op stage, maar als je die dag dan gewoon thuis bent, dan besef besef je gewoon dat het over en uit is."

"Op 27 december kreeg ik een e-mail met het slechte nieuws en sindsdien heb ik geen meter meer gefietst. ik weet wél zeker dat ik morgen een vergunning zal krijgen als ik dat wil, maar ik heb geen seconde getwijfeld om te stoppen. Ik heb een dochtertje van zes jaar en ik wil geen risico's nemen door nog op de fiets te kruipen."

Meersman gaf ook aan trots te zijn op zijn palmares, maar de ex-poulain van Patrick Lefevere kijkt ook al vooruit. "Ik zou graag jonge renners helpen om hun wielerdroom waar te maken. Dat zou me wel liggen, denk ik", aldus Meersman, die ook nog zei dat hij "vooral het afzien mist". "En ook het moment waarop je na een gewonnen koers alleen onder de douche staat en beseft: 'ik heb het toch geflikt'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties