Van Der Poel ging er alweer snel vandoor: "Eigenlijk was dat niet de bedoeling"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Van Der Poel ging er alweer snel vandoor: "Eigenlijk was dat niet de bedoeling"

Mathieu Van Der Poel heeft opnieuw gedemonstreerd, in Hulst won hij zijn vijfde cross op rij na de teleurstelling van het WK in Bieles. Van een revanche gesproken.

Het blijft vreemd, meteen na de cross de winnaar zien die zich bijna excuseert omdat het niet echt spannend werd. "Eigenlijk was het vandaag niet de bedoeling om zo vroeg te gaan", aldus Van Der Poel bij VTM.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. "Het tempo werd er van in het begin goed opgelegd. Tom Meeusen reed zó hard, eigenlijk wou ik wachten, maar toen ik overnam voelde ik dat ik te snel ging voor de rest."

Tom Meeusen reed zó hard

-Mathieu Van Der Poel

En dan ben je weg natuurlijk. "Daarna ging ik door op echt nog een lastig rondje, heel technisch. Als je minder hersteld bent van gisteren is dat dodelijk", doelde hij op de quasi afwezigheid van Van Aert, die derde werd.

Van Der Poel pakte zijn 21ste zege en kan voor een mooie 23 gaan volgend weekend. Maar zelf twijfelt hij toch een beetje. "23 overwinningen, het wordt toch moeilijk. Bij de profs won ik immers nog nooit in Oostmalle."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties