Ex-winnaar Giro: "Natuurlijk kan Contador de Tour de France nog winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ex-winnaar Giro: "Natuurlijk kan Contador de Tour de France nog winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Contador heeft ondanks de pech van in 2016 opnieuw het grote doel om de Ronde van Frankrijk te winnen. Volgens de Italiaanse ex-winnaar van de Giro Ivan Basso is dat zeker mogelijk.

"Natuurlijk kan Contador de Tour de France nog winnen", laat Basso weten bij Cycling Weekly. "Alberto heeft me nog nooit teleurgesteld. Hij is iemand die vecht voor zichzelf én zijn doelen. Hij gedraagt zich zoals Usain Bolt als die naar een wereldkampioenschap of naar de Olympische Spelen trekt."

Meer zelfs, de Italiaan noemt El Pistolero de beste nog actieve renner voor Grote Rondes. "We spreken over de beste coureur die nog Grote Rondes rijdt. Zijn overwinningen in de Tour, Vuelta en Giro spreken voor zich." Uiteraard verwacht Basso veel concurrentie van Nairo Quintana en Chris Froome.

Froome en Quintana

"Dat zijn de grootste rivalen, maar het wordt vooral een strijd met zichzelf. Vorig jaar kende hij weinig geluk in de Tour, maar als hij met gelijke middelen kan strijden, dan kan hij de Tour winnen. Hopelijk heeft hij het geluk deze keer aan zijn zijde. Hij mag dan al 34 zijn, hij blijft een unieke renner", sluit Basso af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties