Koud of niet, in Waregem zullen de veldrijders de sneeuw moeten trotseren

Redactie
| 8 reacties
Koud of niet, in Waregem zullen de veldrijders de sneeuw moeten trotseren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondertussen zijn we al toe aan de laatste weken en crossen van het veldritseizoen. Volgende week woensdag wordt de Cyclocross Masters in Waregem gereden en daar zullen de renners de sneeuw moeten trotseren.

De organisatie van de cross heeft een vrachtwagen vol sneeuw besteld bij een Nederlands bedrijf. "We leggen die sneeuw aan in een bocht, wat moet zorgen voor een spectaculaire hindernis", laat Erwin Vervecken weten in HNB. "De sneeuw wordt gemaakt in een firma in Nederland en hier geleverd."

"Het wordt een toffe hindernis maar ook gemakkelijk, want we moeten ze niet opruimen. Na twee dagen is de sneeuw gesmolten", vervolgt de voormalige wereldkampioen, die bovendien nog een ander idee had voor de wedstrijd in West-Vlaanderen.

Regendouche

"We wilden een regendouche installeren. Maar daarbij speelde de datum van de cross ons parten. De kans op vriestemperaturen en gladheid is te groot. Hadden de Masters in oktober plaats gevonden, dan hadden we zeker zo'n regendouche geïnstalleerd", besluit Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties