Lotto Soudal-Belg maakt iets later dan gepland debuut: "Tegen klassiekers gewenste niveau halen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal-Belg maakt iets later dan gepland debuut: "Tegen klassiekers gewenste niveau halen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In principe zou Nikolas Maes zijn debuut voor Lotto Soudal gemaakt hebben in de Challenge Mallorca, maar ziekte gooide roet in het eten. Vanaf woensdag is hij wel te zien in de Ronde van Algarve.

"Mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen liep niet van een leien dakje", opent Maes. "Eind december werd ik een eerste keer ziek en tijdens de januaristage werd ik geveld door een virale infectie aan de luchtwegen. Gedurende twee weken moest ik de nodige rust nemen en zat ik amper op de fiets. Sinds een drietal weken kan ik opnieuw voluit trainen."

De conditie zit volgens Maes wel snor en dus hoopt hij klaar te zijn voor het voorjaar. "Conditioneel voel ik me klaar om in competitie te treden. Ik hoop dat deze eerste wedstrijd goed verloopt en dat ik tegen de klassiekers het gewenste niveau kan halen. Na de Ronde van de Algarve zal ik het Belgische openingsweekend rijden."

Sprinttrein Greipel

Daarna trekt Maes richting Italië. "Daarna staan de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico op mijn programma en dan komen we aan de periode van de Vlaamse klassiekers, te beginnen met Dwars door Vlaanderen", aldus Maes, die in de Ronde van Algarve zal fungeren in de sprinttrein van André Greipel.

"Met André Greipel hebben we in 2 etappes een grote kanshebber op ritwinst in onze rangen. In Portugal liggen een aantal hellingen op het parcours die te vergelijken zijn met Vlaamse hellingen. Ik heb deze wedstrijd nodig om een betere vorm te bereiken en de manier waarop in de Ronde van de Algarve wordt gekoerst, is daarvoor ideaal", besluit hij bij zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties