Peeters na val Boonen: "Waarom zou hij niet mogen sprinten?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Peeters na val Boonen: "Waarom zou hij niet mogen sprinten?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen viel in de massasprint in de eerste rit van de Ronde van Oman. De beste Belgische renner van de laatste decennia kwam er zonder erg vanaf, maar het kon net zo goed einde carrière zijn.

Want die carrière loopt nog maar tot Parijs-Roubaix. Nam Boonen een risico door te sprinten in de Ronde van godbetert Oman? "Die vraag kreeg ik al vaak", aldus ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza. "Waarom zou hij niet mogen meesprinten? Als je morgen de weg opgaat, loert het gevaar achter elk hoekje. Dat is niet enkel op de fiets, maar in ieder voertuig."

Na die veertig kilometer lachte Tom alweer

-Wilfried Peeters

"Tom is gretig en wil graag winnen. Als dat in de sprint is, zal hij dat niet laten liggen. Een renner heeft vertrouwen nodig. En een goede sprint in het begin van het seizoen kan daar voor zorgen. Het was wel even schrikken toen we op de koersradio hoorden dat Boonen gevallen was, maar toen hij weer op de fiets sprong, was ik gerustgesteld."

De schade valt alvast mee, gelukkig maar. "Hij heeft enkel schaafwonden opgelopen. Geen breuken. Na de wedstrijd zat hij vol adrenaline en wou hij meteen naar het hotel rijden. Na die 40 kilometer lachte Tom alweer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties