Speerpunt Wanty-Groupe Gobert in Algarve: "Ik hoop in goede vorm te zijn vanaf het openingsweekend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt Wanty-Groupe Gobert in Algarve: "Ik hoop in goede vorm te zijn vanaf het openingsweekend"
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert hoopt in de komende voorjaarsklassiekers opnieuw een belangrijke rol te spelen. Eén van de wapens van de Belgische ploeg is de Fransman Yoann Offredo (archieffoto). Hij stoomt zich in de Algarve klaar voor het grote werk.

De voorbereiding van Offredo verliep niet vlekkeloos. "Na mijn griep in de Ster van Bessèges heb ik een paar rustdagen ingelast", legt de Fransman uit. "Ik moest antibiotica nemen gedurende een week maar kon wel trainingen afwerken op de piste. Ik heb nog een beetje last van de luchtwegen, maar ben voor de rest volledig genezen."

Goed gevoel afgelopen weekend

"Ik had dit weekend een goed gevoel in Murcia en Almeria. Zonder een mechanisch probleem strijd ik in Murcia mee voor de tweede plek. Dat is jammer, maar deze wedstrijden dienen vooral als voorbereiding", aldus Offredo. "Ik heb gekozen om de Ronde van de Algarve te betwisten omdat het de groepscohesie versterkt en omdat het goede weeromstandigheden zijn."

Maar het grote doel is uiteraard het klassieke voorjaar dat eind februari van start gaat. "Ik hoop in goede vorm te zijn vanaf het openingsweekend om een soort van psychologische voorsprong te hebben op mijn tegenstanders. Maar de topvorm mag er nog niet zijn, die is voor de belangrijkere afspraken een maand later", besluit Offredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties