Vervecken over de soap rond Vantornout: "Voor de sport is dat niet goed"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Vervecken over de soap rond Vantornout: "Voor de sport is dat niet goed"

Na de Superprestige van Middelkerke gooide Klaas Vantornout een bommetje. Zijn contract zou verbroken worden, maar de ploegleiding counterde dat en intussen is het terug koek en ei. Maar goeie reclame, dat was het niet.

"Ik heb dat ook gevolgd", aldus Erwin Vervecken aan Wielerkrant.be "Klaas werd op de hoogte gebracht tijdens de cross in Middelkerke. Daardoor ging alles ineens daarover. Ik vermoed dat er wat water bij de wijn gedaan werd en ze zo overeen gekomen zijn intussen."

"Het was spijtig geweest voor Klaas om op dit moment op straat te belanden. Dan moet je ineens een nieuwe ploeg zoeken terwijl de budgetten al rond zijn. Ik ben blij voor hem dat het opgelost geraakte."

Als die clausule erin staat, is het logisch dat die bekeken werd

Goeie reclame was het niet. "Had men Klaas gewoon maandag gebeld, en het uitgepraat zoals ze nu schijnbaar gedaan hebben, had niemand er iets van geweten. Nu heeft het de pers gehaald en is dat niet goed voor de cross."

Feit is wel dat Vantornout niet de resultaten reed die verwacht werden. "Sinds dat contract heeft hij inderdaad niet meer de beste prestaties geleverd. Als die clausule erin staat, is het logisch dat die dan bekeken wordt." Er stond dus een clausule in het contract om dat na één seizoen al te beëindigen, maar uiteindelijk werd die niet gebruikt.

Nog niet oud genoeg

Hoe lang moet Vantornout nog doorgaan? "34 is te jong om op pensioen te gaan", aldus Vervecken. "Ik was 38, Nys deed door tot z'n veertigste. Als je jezelf goed verzorgd en je het ook mentaal nog kan opbrengen, moet je nog kunnen doorgaan. De tijd waarin je op je 32e op pensioen ging, is voorbij. Dat is van de jaren '80."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties