Voormalige winnaar Omloop Het Nieuwsblad: "Goed dat Sep Vanmarcke bij de ploeg komt"

Redactie
| 0 reacties
Voormalige winnaar Omloop Het Nieuwsblad: "Goed dat Sep Vanmarcke bij de ploeg komt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag rijden er heel wat renners hun eerste wedstrijdkilometers van het nog prille wielerseizoen met de Ronde van Algarve in Portugal. Daarbij ook Sebastian Langeveld, die blij is met de komst van Sep Vanmarcke naar Cannondale-Drapac.

"Als je Sep Vanmarcke in de ploeg haalt, haal je iemand die al meerdere keren echt meegedaan heeft voor de overwinning in monumenten", opent Langeveld bij WielerFlits. "Ik heb in het verleden bewezen dat ik in die koersen goede uitslagen kan rijden. Ik kan mijn voordeel doen met zijn komst en mij aan hem optrekken in de finales."

Al denkt Langeveld ook een belangrijke rol voor Vanmarcke te spelen. "Maar samen met Dylan van Baarle kan ik in de finales ook voor hem bepalend zijn. In de breedte hebben we een goede en sterke voorjaarsploeg met Sep als absolute kopman. Ook iemand als Alberto Bettiol zou in theorie heel goed uit de voeten moeten kunnen op de Vlaamse wegen."

"Eigen kans gaan"

Maar zelf wil de ex-winnaar van de Omloop ook zijn kans gaan. "Natuurlijk komen er ook kansen voor mij. Ik kan wat eerder gaan koersen. Voor mij is het eigenlijk goed dat iemand als Sep bij ons in de ploeg komt. Het is mooi als je voor iemand kan koersen, maar ik kan zelf ook finales rijden en daar mijn voordeel uit doen. Iedereen kent bij ons zijn plek en weet wat hij moet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties