Interview Klaas Vantornhout na de heisa: "Steun van collega's en fans deed heel veel deugd"
Koen Frans
Koen Frans
| 18 reacties

Klaas Vantornhout na de heisa: "Steun van collega's en fans deed veel deugd"

Klaas Vantornhout na de heisa: "Steun van collega's en fans deed heel veel deugd"

Het was een bewogen week voor Klaas Vantornout. De 34-jarige veldrijder kreeg te horen dat zijn contract bij Marlux-Napoleon Games na negen jaar trouwe dienst niet verlengd zou worden. Maandag bereikte de renner met teammanager Jurgen Mettepenningen toch nog een akkoord voor één extra seizoen.

"Geen probleem, maar ik wil geen commentaar meer geven op het hectische weekend", stuurde Klaas Vantornout via Whatsapp op de vraag of we hem even mochten opbellen. "Dat is een afgesloten hoofdstuk. We hebben een persbericht verstuurd en daarmee is de kous af", zegt de renner van Marlux-Napoleon Games als we hem wat later aan de lijn hebben.

"De steun van collega's en fans deed heel veel deugd. Ik heb nog nooit zoveel supporters gehad als het voorbije jaar. Ik vind het op de cross vaak zelfs plezanter dan in mijn beste jaren. Ik amuseer me er nog altijd", zegt Vantornout. "Het doet me plezier dat er zoveel mensen om me geven. Zonder die steun zou ik misschien een punt achter mijn carrière gezet hebben."

Geen prijzen meer

Vantornout fietst tegenwoordig in de schaduw van zijn jongere concurrenten. Aan winnen denkt hij niet meer. "Ik weet ook wel dat ik niet meer het niveau van de voorgaande jaren haal. Ik heb me erbij neergelegd. Maar kom, de eerste maanden van het seizoen was ik nog meer dan oké, ik eindigde in enkele zware crossen in de top-5", zegt de ouderdomsdeken van de cross.

Twee jaar geleden werd Klaas Vantornout in Gavere voor de tweede keer Belgisch Kampioen. Sindsdien won hij nog maar zelden. "Niemand zet graag een stap terug. Maar ik doe er nog altijd evenveel voor. Het lichaam zegt op een bepaald moment gewoon stop. Ik heb altijd 200% voor mijn vak geleefd, maar de laatste maanden bots ik soms op een muur. Ik heb de indruk dat de buitenwereld het daar moeilijker mee heeft dan ikzelf."

Morgen deel II: waar ligt de toekomst van Klaas Vantornout?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties