Laurens De Plus (21) dicht bij eerste profzege in Oman: "De rit was 100 meter te lang"

Redactie
| 3 reacties
Laurens De Plus (21) dicht bij eerste profzege in Oman: "De rit was 100 meter te lang"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Plus is net naast het podium gevallen in de derde etappe van de Ronde van Oman. De renner van Quick.Step Floors probeerde het in de slotfase met een verrassingsaanval, maar werd nog voorbijgesneld met de finish in zicht.

Even leek De Plus voor een tweede Belgische feestje op rij te zorgen op de hellende finish, maar uiteindelijk moest de renner uit Ninove huiswaarts keren zonder de bloemen. "Heel jammer, heel heel spijtig, ik dacht echt in die slotkilometer dat ik op weg was naar mijn eerste profzege. Maar de rit was 100m te lang", zuchtte de 21-jarige De Plus na de finish.

De Plus is een meer dan behoorlijke klimmer, maar heeft niet echt een sprint in de benen. "Ik nam het risico door zo vroeg al aan te zetten", legt hij uit. "Maar ik moest wel. De anderen wilden wachten op de sprint, ik wilde dat liever niet. Ik ben ontgoocheld dat ik met lege handen achter blijf. Dit is mijn tweede profjaar, ik wil graag een overwinning en nu was die er bijna. Ik moet gewoon blijven proberen en hopelijk valt het geluk eens aan mijn zijde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties