Moeten ze naar de weg? "Van der Poel heeft de VO2max van een Tourwinnaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Moeten ze naar de weg? "Van der Poel heeft de VO2max van een Tourwinnaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Momenteel hoort ook lopen nog bij hun takenpakket in de cross, maar wanneer zullen Van Aert en Van der Poel de overstap naar de weg maken? We legden de prangende vraag voor aan Erwin Vervecken.

"Ik hoop dat ze niet zo snel de overstap maken", hoopt Vervecken voor de veldritsport. "Jarenlang werd gezegd dat ze twee, drie jaar gingen crossen en naar de weg zouden gaan. Maar twee dingen zijn belangrijk. Wat je kan verdienen op de twee fronten én de prestige."

Ze kunnen momenteel nog meer verdienen in de cross

"Ik denk dat ze momenteel meer kunnen verdienen in de cross. Stel dat je de nieuwe Boonen of Van Avermaet wordt, ligt dat natuurlijk hoger, maar daar staan ze nog niet. Op een bepaald moment heb je uiteraard alles gewonnen in de cross."

In dat geval zijn er twee voorbeelden. "Stybar en Boom hadden dat gevoel. Voor de internationale uitstraling is het wegwielrennen uiteraard beter." Wat mogen we dan verwachten van de twee toppers uit het veldrijden?

"Wout heeft in principe het profiel van een klassieke renner. Hij heeft een enorme motor, vooral Parijs-Roubaix en ook de Ronde van Vlaanderen moeten hem liggen. Het is een diesel die niet kapot gaat", aldus Vervecken.

"Mathieu is meer een klimmer. Hij heeft een VO2max van 89, dan zit je bij de top van de Tour-renners. Alle renners die de Tour al wonnen, zitten tussen 85 en 90. Ook qua fysiek lijkt hij geschikt voor de rittenkoersen en de Waalse klassiekers", sluit Vervecken af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties