Start de Giro d'Italia volgend jaar in Jeruzalem? Ook Praag en Polen zijn kandidaat als startplaats

Redactie
| 0 reacties
Start de Giro d'Italia volgend jaar in Jeruzalem? Ook Praag en Polen zijn kandidaat als startplaats
Foto: © photonews

Vertrekt de 101ste Ronde van Italië volgend jaar vanuit Israël? Jeruzalem wil de start van de Giro d'Italia graag naar het Midden-Oosten halen. Ook Praag en Polen hebben zich al kandidaat gesteld als startplaats.

De kans bestaat dat de 101ste Giro d'Italia volgend jaar vertrekt vanuit Jeruzalem. Die piste wordt al een tijd gevolgd door organisator RCS. Israël is geen volslagen braakliggend terrein voor de wielersport, want Israel Pro Cycling Team is ondertussen een professioneel continentaal team dat ook te zien zal zijn in het openingsweekend in Vlaanderen.

In de Giro zijn ze niet bang van wilde ideeën. Acht jaar geleden werd ook al met Washington gespeeld als start van de Giro, maar die plannen werden nooit concreet. De bezieler van dat idee, Angelo Zomegnan, is allang vertrokken bij RCS en is de man die intussen de Strade Bianche lanceerde en het WK 2020 naar Vicenza hoopt te halen.Met Jeruzalem e n RCS lijkt het allemaal veel concreter te worden, al hebben Praag en Polen ook al gemeld dat ze de start van de roze koers graag willen binnenhalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties