Hoopvol nieuws over Stig Broeckx: "Je kunt opnieuw met hem converseren. Hij kan niet antwoorden, maar hij begrijpt alles"

Redactie
| 18 reacties
Hoopvol nieuws over Stig Broeckx: "Je kunt opnieuw met hem converseren. Hij kan niet antwoorden, maar hij begrijpt alles"
Foto: © photonews

Stig Broeckx heeft al enorme stappe vooruit gezet sinds hij ontwaakt is uit zijn coma. Dat zegt Lotto-Soudal-ploegleider Marc Sergeant in een uitgebreid interview met weekblad Humo.

"Drie weken geleden zag ik hem voor het laatst. Je kunt opnieuw met hem converseren. Hij kan niet antwoorden, maar hij begrijpt alles", aldus Sergeant. Eind mei 2016 kwam Broeckx zwaar ten val in de Ronde van België en hij lag daarna wekenlang in een coma. Sergeant zag de situatie toen somber in.

"Na het ongeluk kregen we het nieuws dat het niet meer zou goedkomen. Cru gesteld: hij zou verder leven als een plant. Toen ik het nieuws meedeelde aan de ploeg, was de verslagenheid groot", aldus de ploegleider van Lotto-Soudal. Maar Broeckx ontwaakte uit zijn coma en de Antwerpenaar maakt ook steeds meer vorderingen in zijn herstel, zegt Sergeant.

"Toen ik hem afgelopen zomer bezocht, zaten ze in een fase van stemherkenning. 'Laat uw baas eens zien wat je kunt', zei zijn vader, en Stig stak trots zijn duim omhoog. Ik schrok: ik had nooit gedacht dat hij nog bij bewustzijn zou komen. Drie weken geleden heb ik hem het laatst gezien, en dat was ongelooflijk: je kunt opnieuw met hem converseren. Hij kan niet antwoorden, maar hij begrijpt alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties