Oliver Naesen kopman bij AG2R: "Schrijf me maar op je lijstje voor de Omloop"

Redactie
| 5 reacties
Oliver Naesen kopman bij AG2R: "Schrijf me maar op je lijstje voor de Omloop"
Foto: © photonews

Oliver Naesen (26) koerst sinds dit seizoen voor het Franse AG2R en is er samen met Stijn Vandenbergh één van de kopmannen voor het voorjaar. "Ik kijk uit naar de start van de klassiekers", zegt hij. "Ik wil me graag in de Omloop al eens tonen."

Vandenbergh, die begin februari in zijn eerste wedstrijd, de Ronde van Valencia, ziek moest opgeven en forfait moest geven voor de Ronde van Oman, zal zaterdag in de Omloop wellicht nog geen rol van betekenis kunnen spelen voor AG2R. Alle druk ligt dus op de schouders van Oliver Naesen, winnaar van de Bretagne Classic-Ouest-France (vroegere GP Plouay, red.) in 2016.

"Ik voel me sterk", vertelde hij in de Ronde van Oman. "Ook bergop ging het goed. Zo zag ik in de rit van vrijdag, waar het in finale bergop ging, heel wat andere jongens lossen terwijl ik nog mee kon peddelen. Uiteindelijk word ik achtste in die etappe, maar met wat meer geluk pak ik er de zege, want we werden pas in de laatste 800 meter ingelopen. De Ronde van Oman gaf me vertrouwen dat het met die conditie goed zit."

Naesen, die studeerde in Gent, kent de finish van de Omloop goed, en trainde de voorbije winter hard om al meteen in het openingsweekend zich te laten gelden. Volgens Radio Peloton etaleerde de renner de voorbije weken zijn goede vorm en zou hij zelfs een favoriet zijn voor de Omloop. "Winnen is misschien wat veel gezegd, maar schrijf me toch maar op bij je lijstje. Ik zal meedoen vooraan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties