Trek-Segafredeo en Orica-Scott schuiven Belgische kopmannen naar voor

Redactie
| 0 reacties
Trek-Segafredeo en Orica-Scott schuiven Belgische kopmannen naar voor

WorldTour-formaties Trek-Segafredo en Orica-Scott zetten zaterdag allebei in op een Belgische kopman voor de Omloop. Bij het Amerikaanse Trek is dat Edward Theuns, het Australische Orica rekent op Jens Keukeleire.

"Ik heb in de breedte een sterke ploeg, met Edward Theuns als speerpunt", verklaart Trek-ploegleider Dirk Demol. "Theuns mag wel eens naar voor geschoven worden. Hij is een man van de streek en kent het parcours als zijn broekzak. Jasper Stuyven is dan weer onze man voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Logisch, want hij won er vorig jaar. Ik trek met een goed gevoel naar het Belgische openingsweekend. Woensdag gaan we de Omloop verkennen. We zullen dat doen met vier tot vijf renners. Daarbij zitten zeker onze twee Belgen en de Nederlander Boy van Poppel."

Orica-sportdirecteur Lorenzo Lapage verkende maandag de Omloop met de wagen. "Woensdag rijd ik achter Jens Keukeleire, Sam Bewley, Magnus Cort Nielsen en Christopher Juul Jensen. Die vier gaan de finale van de Omloop verkennen. De rest van de selectie komt pas vrijdag naar België. Afhankelijk van het weer werken we 100 tot 150 kilometer af. Het is te gek problemen te gaan zoeken als het te fel regent, maar ik wil toch dat mijn renners opnieuw het gevoel met de kasseien en de korte nijdige hellingen hebben. Het materiaal wordt dan ook nog eens uitvoerig getest. Onze kopman voor zaterdag is Jens Keukeleire, al krijgt ook Cort Nielsen een beschermde rol. Wij willen zeker meespelen in de openingsklassieker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandiƫ
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties