Sport Vlaanderen - Baloise begint met ambitie aan voorjaar: "Ze gaan ons niet naar huis rijden"

Redactie
| 2 reacties
Sport Vlaanderen - Baloise begint met ambitie aan voorjaar: "Ze gaan ons niet naar huis rijden"
Foto: © photonews

In Antwerpen werd wielerploeg Sport Vlaanderen - Baloise voorgesteld op de hoofdzetel van cosponsor Baloise Insurance. De opleidings- en doorstromingsploeg voor jonge Vlaamse renners mag zich ook dit seizoen opmaken voor deelname aan enkele WorldTour-koersen.

Wielerploeg Sport Vlaanderen - Baloise zal deelnemen aan topwedstrijden als Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race en begint dit weekend niet zonder ambitie aan het voorjaar. "Ik zeg niet dat iemand van ons de Omloop Het Nieuwsblad gaat winnen, maar ze gaan ons niet naar huis rijden", zegt ploegleider Walter Planckaert.

De naam van de ploeg is sinds dit jaar dan wel niet langer Topsport Vlaanderen - Baloise, dat betekent volgens alle betrokkenen niet dat de lat nu lager ligt. Ook het vertrek van vijf renners naar grotere ploegen - onder meer Gijs Van Hoecke en Tim Declercq zijn er niet meer bij - werd goed opgevangen door het aantrekken van getalenteerde neoprofs, klinkt het.

"Dat is een jaarlijks gegeven en telkens opnieuw moeten beginnen is natuurlijk niet evident, maar als ik bijvoorbeeld een Ben Hermans nu topprestaties zie leveren in een WorldTour-ploeg, doet dat enorm veel deugd", aldus Planckaert. Tim’s broer Benjamin Declercq is trouwens één van de nieuwkomers en haalde onlangs in de Ronde van Oman al een top-10 plaats in een rit. Bekendste namen in het team: Preben Van Hecke (trainingsmaat van Greg Van Avermaet) en baanwielrenner Kenny De Ketele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties