Van Keirsbulck van helper naar kopman: "Hilaire is een soort vaderfiguur die closer is met de renners dan andere ploegleiders die ik al had"

Redactie
| 17 reacties
Van Keirsbulck van helper naar kopman: "Hilaire is een soort vaderfiguur die closer is met de renners dan andere ploegleiders die ik al had"
Foto: © SC

Guillaume Van Keirsbulck begint aan een nieuw avontuur. Na zes jaar als helper bij Quick-Step wordt de 26-jarige West-Vlaming dit jaar bij Wanty-Groupe Gobert voor het eerst kopman in de voorjaarskoersen.

"Ik wil in de Omloop vooral tonen dat ik er nog sta. Ik heb niet meteen de overwinning voor ogen maar wil vooral laten zien dat ik mee kan doen met de besten in de finale. Ik had tijdens de verkenning woensdag een goed gevoel op de kasseien, al zat de Ronde van de Algarve nog wel in mijn benen. Met de stevige wind is het zaak om zaterdag goed vooraan in het peloton te koersen op de smalle weggetjes", aldus Van Keirsbulck.

"Kuurne-Brussel-Kuurne is altijd een rare koers. Soms is het een sprint, maar er kan ook een kleine groep wegrijden. Het zal afhangen van de wind. Pasqualon is de rapste van de ploeg, dus we zullen voor hem rijden als het een spurt wordt", zegt Van Keirsbulck, die meteen goed werd ontvangen bij zijn nieuwe ploeg. "Ik amuseer mij hier. Bij Wanty-Groupe Gobert gaat het er anders aan toe dan in mijn tijd bij Etixx de voorbije jaren. De sfeer tussen de renners is super en Hilaire is een soort vaderfiguur die closer is met de renners dan andere ploegleiders die ik al had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties