Vanmarcke over Roubaix: "Of ik het Boonen niet gun? Natuurlijk wel, half België komt dan klaar"

Redactie
| 28 reacties
Vanmarcke over Roubaix: "Of ik het Boonen niet gun? Natuurlijk wel, half België komt dan klaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke is geen veelwinnaar. De 28-jarige renner van Cannondale-Drapac is er echter rotsvast van overtuigd dat hij dit jaar zijn tweede grote klassieke zege (na de Omloop in 2012) zal winnen.

"Ik, geen winnaar? Pff, ik trek me dat niet aan en blijf werken tot ik die grote zege heb", zegt Sep Vanmarcke in Het Laatste Nieuws. Tom Boonen zei dat Vanmarcke hem vorig jaar de zege in Parijs-Roubaix heeft gekost omdat hij hem niet zag komen en plots ingesloten zat. "Ik vind het zever. Hij moet ook een uitvlucht hebben waarom hij niet wint. Het is makkelijk om mij dan te gebruiken. Maar goed, ik trek er mij niks van aan. En ik koers niet voor een ander. Met alle respect voor Boonen, ik rij zelf voor de overwinning."

Ook dit jaar zal Vanmarcke weer een gooi doen naar de zege in Roubaix, of in een andere klassieker. Ongeacht Tom Boonen. "Ik ga echt geen hele winter hard werken om te zeggen: 'Boonen gaat voor.' Daar betaalt mijn ploeg me niet voor. Of ik het Boonen dan niet gun? Natuurlijk wel. Ik denk dat half België dan klaarkomt, waarschijnlijk. Maar ik gun het even goed iemand anders. Boonen won er al vier. Ik denk wel dat er veel coureurs op het wiel van Boonen gaan zitten. Ze gaan hem in de gaten houden. Als hij gaat, gaat iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties