Wanty-Groupe Gobert bulkt van het vertrouwen: "Zaterdag meespelen in finale, zondag mikken we op de sprint met Pasqualon"

Redactie
| 0 reacties
Wanty-Groupe Gobert bulkt van het vertrouwen: "Zaterdag meespelen in finale, zondag mikken we op de sprint met Pasqualon"

Ook Wanty-Groupe Gobert ging gisteren het parcours van de Omloop verkennen. Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren rekent in het openingsweekend meespelen in de finale.

Hilaire Van der Schueren doet in de Omloop het Nieuwsblad graag beroep op de Belgen Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Guillaume Van Keirsbulck, Kévin Van Melsen en Pieter Vanspeybrouck, de Italiaan Simone Antonini, de Nederlander Wesley Kreder en de Fransman Yoann Offredo. In Kuurne-Brussel-Kuurne treden Antonini, Kreder, Offredo en Van Keirsbulck opnieuw aan. Ditmaal worden ze aangevuld met de Brit Mark McNally, de Belg Robin Stenuit, de Italiaan Andrea Pasqualon en de Nieuw-Zeelander Dion Smith.

"Zaterdag wil ik dat onze renners meespelen in de finale", zegt Van der Schueren in een persbericht. "Er steken vijf van onze mannen in uitstekende vorm: Backaert, Baugnies, Offredo, Van Keirsbulck en Vanspeybrouck. Zij moeten in staat zijn om hun rol in de finale te spelen. De parcoursverkenning woensdag was belangrijk om de bandenspanning op de kasseien uit te testen. De herintrede van de Molenberg op het parcours is cruciaal. Op dat punt moet je absoluut mee zijn om kans te maken op een goede eindnotering."

"Zondag mikken we op onze Italiaanse spurter Andrea Pasqualon. We hopen dat hij de slag in de heuvelzone mee in de eerste grote groep kan overleven en op die manier kan spurten voor de overwinning. Als de weersomstandigheden veranderen natuurlijk. Anders worden het twee berenkoersen met gure regen en felle wind."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties