Rustige Boonen klaar voor openingsweekend: "Het is 'ne gepensioneerde' hé"

Redactie
| 9 reacties
Rustige Boonen klaar voor openingsweekend: "Het is 'ne gepensioneerde' hé"

Tom Boonen is na zijn voorbereidingskoersen klaar voor zijn Vlaamse en tevens laatste voorjaar. Zijn broer Sven sprak zich nog uit over de vorm van Tom, het weer en de val in de Ronde van Oman.

"Ik schrok ervan hoe ferm hij open lag na die val in Oman", opent broer Sven in HLN. "Op foto leek het mee te vallen. Maar er hangt toch niet te veel vel meer aan vanachter, vind ik. Hem hoor je niet klagen. Ook niet over het weer. Het ziet er nochtans niet zo goed uit voor 't weekend. Regen, ça va. Koude op zich ook. Maar op de onprettige combinatie van beide durft 'den Tom' blokkeren."

'Beste vorm moet nog komen'

Sven weet niet of zijn broer dit seizoen al kan uitapkken. "Normaal moet zijn beste vorm nog komen. Maar ik vind hem toch al redelijk goed. Hij en Greg horen bij de jongens die de Omloop of Kuurne, mits wat geluk, op 85% kunnen winnen. Tom blijft er in elk geval rustiger bij dan wij. Pas ons zaterdag en zondag een hartslagmeter aan en hij slaat gegarandeerd tilt."

Maar aan de kopman van Quick-Step Floors is er weinig te zien. "Tja. 't Is 'ne gepensioneerde' hé, ondertussen. Die maken zich niet zo snel meer 'dik' in zulke zaken. Oké, het is máár het openingsweekend. Zijn belangrijkste afspraken komen nog. Maar toch. Het zou plezant zijn mocht hij nú al ergens kunnen scoren. Dan is de druk meteen van de ketel", besluit Sven Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties