Benoot bevestigt na tegenvallende Omloop: "Ik wist dat ik in orde was"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Tiesj Benoot tevreden met vierde plek in Kuurne-Brussel-Kuurne

Benoot bevestigt na tegenvallende Omloop: "Ik wist dat ik in orde was"

De Omloop Het Nieuwsblad was een ontgoochelende wedstrijd voor Tiesj Benoot, maar in Kuurne-Brussel-Kuurne zette hij orde op zaken met een mooie en knappe vierde plaats. "Ik ben heel blij met mijn vierde plaats", klinkt het.

"Ik was gemotiveerd om me vandaag te laten zien nadat de Omloop in het water was gevallen", opent Benoot bij zijn team. "Ik had het voordeel dat er geen druk op mijn schouders lag. Met enkele teams maakten we de koers hard op de Oude Kwaremont. Jürgen Roelandts maakte deel uit van de kopgroep, dat was ideaal voor ons."

Maar daarna brak de koers helemaal open. "Toen Jürgen werd ingerekend, kwam het peloton erg dicht. Toen plaatste Jasper Stuyven zijn versnelling met een heel sterke inspanning. Ik sprong naar Stuyven, Sagan en Trentin toe, maar het dichten van die laatste 10 meter was hels, het zag echt zwart voor mijn ogen. Daar heb ik een serieuze pijl verschoten."

"Extra bevestiging"

In de finale was het moeilijk om nog iets te ondernemen. "De laatste helling lag op 50 kilometer van het einde en er waren ook geen kasseistroken meer. Ik ben heel blij met mijn vierde plaats. Ik wist dat ik in orde was, maar top 5 in een semiklassieker is heel mooi en geeft extra bevestiging met het oog op de Strade Bianche van komende zaterdag", aldus Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties