Bergrit in Abu Dhabi is ontgoocheling voor jonge landgenoot: "Op dit niveau kom ik blijkbaar nog iets tekort"

Redactie
| 0 reacties
Bergrit in Abu Dhabi is ontgoocheling voor jonge landgenoot: "Op dit niveau kom ik blijkbaar nog iets tekort"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze jonge landgenoot Louis Vervaeke had zijn zinnen gezet op de rit van zaterdag in de Ronde van Abu Dhabi. Met de zware slotklim in het achterhoofd ambieerde hij een plek in de top 10, al draaide dat anders uit.

Vervaeke reed plat voor aanvang van de klim, maar eindigde pas als 31e. "Het ging eigenlijk te hard voor mij, ik was niet goed genoeg", aldus Vervaeke na de koninginnenrit bij Sporza. "Op dit niveau kom ik blijkbaar nog iets tekort. Als de echt grote mannen gaan, dan heb ik die versnelling niet meer. Ik was niet goed genoeg om die versnellingen te volgen."

'Nog harder trainen'

"Het motiveert wel om harder te trainen en mee te kunnen met die mannen in de Ronde van het Baskenland", vervolgt Vervaeke. "Op training moet ik misschien nog meer alles geven. Ik was na Mallorca tevreden dat ik op training dezelfde wattages kon trappen als tijdens de wedstrijd. Maar blijkbaar moet ik de lat nog hoger leggen."

De teleurstelling overheerste toch na de derde rit, al kijkt het talent uit naar de Ronde van het Baskenland. "Het is een ontgoocheling dat ik nog niet meekon, maar het Baskenland ligt me beter en ik ga nog harder trainen. Ik mag me niet laten ontmoedigen, het is nog maar februari. We hebben nog twee maanden om hard te trainen voor de klassiekers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties