Sagan met een nieuw kabinetstukje, Stuyven mee op het podium

Sagan met een nieuw kabinetstukje, Stuyven mee op het podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de tweede dag op rij was het likkebaarden in het Vlaams openingsweekend. Een massasprint? Allerminst, want Sagan, Stuyven en co maakten de koers heerlijk hard.

Jürgen Roelandts probeerde het van ver in de vroege vlucht, op dertig kilometer van de streep was het avontuur van hem over en out. Een omvangrijke achtervolgende groep, met daarbij heel wat grote namen, kwamen zo op kop. Het peloton kwam terug tot op een minuutje, maar aansluiten bij de kop zat er nooit in.

Jasper Stuyven pakte namelijk net als vorig jaar uit met een groots nummer, al was het deze keer geen solo. Wie anders dan Peter Sagan kon aanpikken, verder kwamen ook Trentin, Benoot en Rowe nog aansluiten voorin. De vijf draaiden goed rond en konden zo naar de slotronde.

De vijf gingen samen de laatste kilometer in, waarin flink wat naar elkaar gekeken werd. Sagan was baas boven baas in de sprint en kletste alles en iedereen los uit het wiel.

Wat een openingsweekend voor de Slowaak: de wereldkampioen werd tweede in Omloop het Nieuwsblad én wint dus Kuurne-Brussel-Kuurne. Stuyven en Rowe vervolledigden het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties