Van Avermaet met zware benen aan de start in Kuurne: "Vanmorgen voelde het niet zo goed aan"
Redactie
| 1 reacties
Van Avermaet met zware benen aan de start in Kuurne: "Vanmorgen voelde het niet zo goed aan"

Greg Van Avermaet kende een perfecte start van zijn klassieke voorjaar met winst in de Omloop Het Nieuwsblad. Voor de start van Kuurne-Brussel-Kuurne waren de inspanningen van zaterdag zeker nog niet uit zijn lijf.

"Het was een heel zware dag gisteren. Ik moet eerlijk zeggen dat het vanmorgen niet zo goed aanvoelde", zei Greg Van Avermaet voor de start bij Sporza. "Ik ga proberen mee te zijn, maar ik ga ook niet te zot doen. Ik ga proberen om mee in de finale te geraken op een zuinige manier en in de finale goede benen terug te vinden."

Volgens Alan Peiper waren de instructies van de BMC-kopman tegenover zijn ploegmaats erg duidelijk zaterdag. "Het was belangrijk om op een bepaald moment vooraan te zitten. We waren gisteren waar we moesten zijn. Ik ben blij dat die mannen mijn instructies goed opvolgden. Ik heb gezegd waar ze moesten zitten en ik ben heel blij dat ze dat gedaan hebben."

Boost voor het team

De kans dat Van Avermaet opnieuw wint vandaag, lijkt eerder klein. Maar mogelijk kunnen zijn ploegmaats wel iets. "Het is leuk om te starten met een overwinning. Dat geeft het team een boost. Ze moeten zich optrekken aan mij en dan hebben ze kans in een finale zoals vandaag om voor eigen rekening te rijden", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties