Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne: Kan Stuyven bevestigen? Of neemt Boonen revanche?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne: Kan Stuyven bevestigen? Of neemt Boonen revanche?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerseizoen is nu écht van start gegaan met de Omloop Het Nieuwsblad, die gewonnen werd door Greg Van Avermaet. Vandaag wordt deel twee van het openingsweekend gereden, met Kuurne-Brussel-Kuurne.

Terwijl de Omloop vaak nog meer iets is voor de échte punchers, krijgen we op zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne bijna altijd een sprint met een grote groep. Hoewel, vorig jaar wist ene Jasper Stuyven de sprint te ontlopen. Met een straffe solo maakte de wielerwereld kennis met de nog altijd maar 24-jarige Leuvenaar van Trek-Segafredo.

Toch zijn de sprinters in het voordeel in de 200 kilometer lange semi-klassieker. De renners moeten 12 hellingen verteren, voor ze in Kuurne nog 2 lokale rondjes van 15 kilometer rijden. Alexander Kristoff bombardeerde zich na de laatste weken tot dé topfavoriet voor winst. De Noor van Katusha is in topvorm, maar gaf zaterdag wel op in de Omloop na een val.

Hij bewees zijn topvorm met winst in de Ster van Bessèges, bovendien mocht hij maar liefst drie keer de handen in de lucht steken in de Ronde van Oman. Tom Boonen is ondanks zijn leeftijd nog altijd erg snel en staat dus ook met stip genoteerd. En wellicht is Tornado Tom uit op revanche na zijn opgave van zaterdag.

Franse sprinters

Maar er komen nog enkele sprintkanonnen aan de start. Wat dacht u van de Fransmannen Arnaud Démare, Bryan Coquard en Nacer Bouhanni? Zij zullen ongetwijfeld op een sprint azen. En natuurlijk is er dan nog wereldkampioen Peter Sagan. De Slovaak van Bora-Hansgrohe is in elke koers waar hij aan de start komt favoriet.

Zaterdag vatte hij het allemaal wat laconiek op, maar zondag zal hij er opnieuw wat graag staan. En dan is er nog de Nederlander Dylan Groenewegen. De renner van LottoNL-Jumbo is nog piepjong, maar als hij de cruciale finale overleeft, moet de rest zeker rekening houden met Groenewegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties