Wat hebben we geleerd na het openingsweekend? Er is maar 1 tsaar

Wat hebben we geleerd na het openingsweekend? Er is maar 1 tsaar

Het openingsweekend zit erop. Hoog tijd om de Piet Huysentruyt in ons naar boven te laten en even te overlopen: wat hebben we geleerd? Wel, ten eerste ...

Eerst en vooral: we gaan genieten dit voorjaar. Beide openingskoersen zorgden meteen voor flink wat leuke momenten. Er zijn veel renners die er echt iets willen van maken en die er dus ook de komende weken het beste gaan van maken. Opmerkelijk daarbij: veel Belgen die meteen goed waren.

Naesen en Stuyven waren twee dagen bij de pinken, Benoot herstelde goed op zondag, Van Avermaet en Vanmarcke toonden zich op zaterdag met podiumplaatsen, ... Ook voor de Belgen zou het wel eens een mooi voorjaar kunnen zijn, zeker als ook nog Boonen helemaal onder stoom kan komen.

Maar - en daar komen we bij het tweede grote punt - in alle koersen gaan ze één man voorbij moeten. En makkelijk gaat dat allerminst zijn, want tsaar Peter de Grote toonde in het openingsweekend al meteen dat hij niet eens 100% hoeft te zijn om al helemaal voorin mee te draaien.

Als Sagan helemaal in vorm komt, dan moet de concurrentie echt gaan vrezen. De speelvogel kwam eigenlijk een weekendje doorgedreven trainen en gaat met een eerste en tweede plek naar huis ... Dan weet je eigenlijk al genoeg als tegenstanders. Het in blok proberen oplossen? Het zal moeten, anders staat hij tot en met Roubaix overal op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties