Wordt noodgedwongen gestopte Meersman volgend jaar ploegleider? "Heb al iets, maar mag niet zeggen wat"

Wordt noodgedwongen gestopte Meersman volgend jaar ploegleider? "Heb al iets, maar mag niet zeggen wat"
Foto: © photonews

Gianni Meersman moest deze winter noodgedwongen de fiets aan de haak hangen wegens hartritmestoornissen. Pech voor de renner, al heeft hij het ondertussen al een plaatsje kunnen geven.

"Volgens de ene dokter kan ik niet meer wielrennen, volgen de andere wel nog. Maar ik wil geen risico nemen, ook al is er maar 5% kans op een complicatie ... Ik doe het niet meer. Natuurlijk doet het nu wat pijn, want ik wilde graag aan de start staan dit openingsweekend", aldus Meersman in De Zevende Dag.

"Ik heb het een plaats kunnen geven ondertussen, maar leuk is het natuurlijk niet. Het was een mooie koers zaterdag, ik heb er naar gekeken ja. Wat opviel? Dat pech er ook bijhoort in zo’n wedstrijden, waar je moet geluk hebben om te kunnen winnen."

Meersman heeft toch nog wel wat voeling met het peloton: "In de whatapp-groep stuur ik nog wel eens met de mannen van Quick-Step. Vandaag ben ik niet aan de start geraakt, maar dat wil ik dit jaar zeker nog eens doen, rondlopen tussen de renners."

En de ex-renner had ook een nieuwtje te melden: "Ik blijf normaal gezien in de koers en ik heb al iets voor volgend jaar, maar ik mag nog niet zeggen wat precies. Dat zal bij een ploeg zijn. Ploegleider? Ik kan nog niets zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties