Dan toch nog straf voor Van Avermaet en Sagan na misbaar Trek?

Redactie
| 0 reacties
Dan toch nog straf voor Van Avermaet en Sagan na misbaar Trek?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Trek-Segafredo waren ze boos na de Omloop Het Nieuwsblad. Het kopgroepje van Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke reed op het voetpad, terwijl er uitdrukkelijk gezegd werd dat dat tot een uitsluiting kon leiden. En dat gaat nu toch nog tot een straf leiden.

Edward Theuns en zijn ploegleider Dirk Demol waren er niet over te spreken en maakten fel misbaar over de manier waarop de kopgroep meer mocht dan de achtervolgers.

UCI-commissaris Thierry Diederen verdedigde zich achteraf duidelijk: "Er reden meer dan honderd renners op de stoeprand", legt hij uit. "We kunnen ze toch niet allemaal uitsluiten?"

Toch lijkt er nu alsnog een straf te wachten op Van Avermaet en co. "Ze waren de sterkste in koers, dus ze uitsluiten zou te streng zijn", aldus Guy Dobbelaere van de UCI tegen Het Laatste Nieuws.

"Maar een sanctie is niet onmogelijk." En dus zou er een boete kunnen worden geïnd tussen de 200 en 10.000 Zwitserse Frank. "Met 200 frank lachen ze, 10.000 frank (ongeveer 9500 euro) is al iets anders voor de teams."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties