De vloek van de Omloop? Sagan weet dat je beter tweede kan worden om hoog te eindigen in Ronde van Vlaanderen (mét cijfers)

De vloek van de Omloop? Sagan weet dat je beter tweede kan worden om hoog te eindigen in Ronde van Vlaanderen (mét cijfers)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Goed zijn in de Omloop het Nieuwsblad? Het is een teken van goede vorm. Maar er rust ook een soort 'vloek' op de openingsklassieker. Zelden win je dan namelijk ook de Ronde van Vlaanderen. Peter Sagan beseft: dan kan je beter tweede worden ...

Greg Van Avermaet won net als vorig jaar de Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar stak hij in goede vorm om wie weet ook wel de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar het liep verkeerd door een val. Peter Sagan was de eindwinnaar, nadat hij ... tweede werd in de Omloop.

Nog nooit heeft namelijk iemand de dubbel weten te realiseren, terwijl naast Peter Sagan ook Tom Boonen (2012, 2005) de combinatie van een tweede plaats in de Omloop met een eindzege in Vlaanderen heeft weten te combineren.

We bekijken even de cijfers van deze eeuw van de winnaar én de runner-up uit de Omloop en zijn resultaten in de Ronde van Vlaanderen, waarbij we '200' zetten als een renner niet deelnam of uitviel aan de Ronde. Meteen valt op: het is al sinds 2011 geleden dat de runner-up het slechter deed dan de winnaar van de Omloop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties