Belgische semi-klassieker is nu WorldTour, maar ziet Boonen, Van Avermaet en Sagan niet aan de start komen

Redactie
| 3 reacties
Belgische semi-klassieker is nu WorldTour, maar ziet Boonen, Van Avermaet en Sagan niet aan de start komen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat koersen zoals de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche kregen in 2017 een opwaardering naar de WorldTour. Ook de Belgische semi-klassieker Dwars door Vlaanderen hoort daarbij, maar ziet enkele toppers afhaken.

Dwars door Vlaanderen vindt dit jaar plaats op woensdag 22 maart en maakt voor het eerst deel uit van de WorldTour. Daardoor zal er ook een mooi deelnemersveld aanwezig zijn. Maar wie alvast niet aanwezig zullen zijn: Greg Van Avermaet en wereldkampioen Peter Sagan.

Boonen op reservenlijst

Van Avermaet rijdt wel de E3 Prijs en Gent-Wevelgem, maar laat Dwars door Vlaanderen links liggen. Ook Sagan kiest dus voor wat extra rust. De kans dat Tom Boonen aan de start komt, lijkt ook bijzonder klein. Boonen staat volgens HNB bij Quick-Step Floors op de reservenlijst.

Vorig jaar won Jens Debusschere in Waregem. Hij staat dit jaar opnieuw aan de start en krijgt bij Lotto Soudal het gezelschap van Tiesj Benoot, Jürgen Roelandts en Tony Gallopin. Bij Quick-Step rekent men dan weer op onder meer Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Fernando Gaviria en Niki Terpstra

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties