Kan een Belg drievoudig winnaar Fabian Cancellara opvolgen in de Strade Bianche?

Redactie
| 33 reacties
Kan een Belg drievoudig winnaar Fabian Cancellara opvolgen in de Strade Bianche?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat de klassieker Strade Bianche op het programma, een wedstrijd waarbij de renners over heel wat onverharde wegen moeten. Het peloton gaat op zoek naar een opvolger voor de inmiddels gestopte Fabian Cancellara.

Het openingsweekend in België zit er op. Zaterdag vormen de prachtige Toscaanse wegen en landschappen het decor voor een andere klassieker: de Strade Bianche. Ondanks dat de wedstrijd nog maar toe is aan zijn elfde editie, heeft de koers de allures gekregen van een écht Monument genre Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Vorig jaar was de inmiddels gestopte Cancellara de beste

Het zijn ook de mannen die in die wedstrijden meedoen, die vol voor winst gaan in de Strade Bianche. Peter Sagan en Greg Van Avermaet hebben al bewezen klaar te zijn, maar er zijn nog heel wat renners die iets kunnen betekenen op de vele witte wegen in Toscane. Bovendien komen niet alleen de specialisten van het Vlaamse voorjaar in actie.

Wellens in vorm

Denk maar aan renners zoals Tim Wellens, die een verleden heeft al mountainbiker. Hij heeft zijn zinnen op deze klassieker gezet en daarvoor moest zelfs zijn geliefde koers Parijs-Nice wijken. En de Truienaar verkeert in bloedvorm. Dat etaleerde hij al door dubbele winst in Mallorca en zijn zege in de Ruta del Sol.

Of de jongens van Quick-Step die we vooral bergop zien schitteren: Gianluca Brambilla werd vorig jaar derde, de jonge Tsjech Petr Vakoc verraste met een vijfde plek. En dan is er nog thuisrijder Matteo Trentin. De Italiaan reed in het openingsweekend twee keer top tien.

Het idyllische landschap van Toscane vormt het decor voor de deels onverharde klassieker

Maar de echte favorieten zijn natuurlijk de mannen van het Vlaamse voorjaar. Sagan en Van Avermaet zijn al genoemd, maar verder zullen er ongetwijfeld nog heel wat Belgen een hoofdrol spelen zaterdag. Wat dacht u van Jasper Stuyven, bijvoorbeeld? De jonge Leuvenaar bewees in het openingsweekend helemaal klaar te zijn.

Tiesj Benoot is een typische Vlaamse coureur die ook nog een aardig stukje bergop kan rijden. Een absolute outsider voor winst. Net zoals Sep Vanmarcke, die nog steeds wacht op zijn eerste echte grote vis in het voorjaar.

Kwiatkowski en Felline?

Naast de olympische en wereldkampioen en de Belgen - vergeet ook Ben Hermans zeker niet - zijn er nog heel wat buitenlanders die kunnen meedoen voor winst. Ex-winnaar Michal Kwiatkowski, die wel focust op de Ardennenklassiekers.

Of Fabio Felline? De alleskunner van Trek-Segafredo won dit seizoen al de Trofeo Laigueglia en werd vierde in de Omloop. Maar ook kleppers zoals Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin, Fabio Aru, Geraint Thomas en Diego Rosa staan aan de start in de Strade Bianche.

De favorieten van Wielerkrant.be:

**** Peter Sagan en Greg Van Avermaet
*** Zdenek Stybar en Fabio Felline
** Gianluca Brambilla, Jasper Stuyven en Tiesj Benoot
* Tim Wellens, Petr Vakoc, Michal Kwiatkowski en Diego Rosa

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties