Maak kennis met de man die u door de Italiaanse klassiekers zal loodsen: "Ik weet nu al dat er kritiek zal komen"

Redactie
| 11 reacties
Maak kennis met de man die u door de Italiaanse klassiekers zal loodsen: "Ik weet nu al dat er kritiek zal komen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zal voor de fervente wielerliefhebber toch wat aanpassen worden. Sporza heeft de rechten voor de Italiaanse koersen niet meer in handen en dus zal men op Eurosport moeten afstemmen.

Op Eurosport zal Jeroen Vanbelleghem voor de nodige commentaar zorgen. Geen Renaat Schotte of Michel Wuyts dus. "Ik weet nu al dat er kritiek zal komen. Dat hoort erbij", beseft Vanbelleghem. "De mensen horen Renaat Schotte, Michel Wuyts en José De Cauwer niet en dan schrikken ze. Iets nieuws vraagt altijd een aanpassing."

"Een droom"

Al heeft Vanbelleghem het grootste respect voor Wuyts. Maar ik ben de eerste om te zeggen dat ik opkijk naar Michel Wuyts. Hoe hij de kijker urenlang in zijn greep kan houden, is knap", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Voor mij is dit een droom die uitkomt. De meeste kinderen wilden profvoetballer worden. Ik niet."

"Als ik op mijn fietsje koerste, was dat altijd met een blad vol notities. Ik gaf toen al commentaar", aldus Van Belleghem, die een zwak voor Italië heeft. "Het is gewoon een prachtig land met een prachtige taal. Niet toevallig heb ik nog een tijdje in Rome gestudeerd. En ook de Italiaanse koersen liggen mij na aan het hart. Die zijn veel onvoorspelbaarder", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties