Mooi gebaar: organisatie van Strade Bianche vernoemt onverharde strook naar drievoudig winnaar Fabian Cancellara
Redactie
| 3 reacties

Fabian Cancellara krijgt een eigen strook in Strade Bianche

Mooi gebaar: organisatie van Strade Bianche vernoemt onverharde strook naar drievoudig winnaar Fabian Cancellara

Het zal toch wat vreemd zijn om zaterdag Fabian Cancellara niet aan de start te zien van de Strade Bianche. De Zwitser won de koers maar liefst drie keer en daarom heeft de organisatie van de Italiaanse klassieker een onverharde strook naar 'Spartacus' vernoemd.

Er is zaterdag een strook van 11,5 kilometer die naar Fabian Cancellara vernoemd is. De Zwitser hing eind december zijn fiets aan de haak, maar zal toch zo nog een beetje te zien zijn in 'zijn' koers. Na 121 zullen de renners voorbij de Cancellara-strook moeten, die vrijdag onthuld werd.

"Het is een hele eer om deze erkenning te krijgen", citeert HNB Cancellara. "Vooral omdat het zo’n belangrijke koers is, die de voorbije jaren alleen maar aan populariteit gewonnen heeft. Ik ben dan ook trots dat mijn naam drie keer op de erelijst staat, zo blijf ik voor altijd deel uitmaken van deze prachtige koers."

Sagan en Van Avermaet

Cancellara is de laatste die de wedstrijd won. Als favorieten ziet hij de winnaars van het openingsweekend. "Voor de wedstrijd van zaterdag gok ik op Peter Sagan of Greg Van Avermaet. Zij hebben hun goede vorm in België al laten zien. Maar we mogen ook Zdenek Stybar en Fabio Felline niet vergeten", besluit Cancellara

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties